DISTRIBUIȚI
radarul bărcilor

Cinci barcagii au fost surprinși că au depășit viteza legală de 40 km/h, în prima săptămână de funcţionare a aparatului radar. 

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a pus în funcţiune, experimental, pistolul radar achiziţionat recent pentru monitorizarea vitezei ambarcaţiunilor care circulă pe canalele şi lacurile din Deltă, care a costat 12.000 de euro. Deocamdată, până la sfârşitul acestei luni, angajaţii ARBDD vor aplica doar avertismente.

Astfel, toți cei cinci barcagii au scăpat doar cu o „predică” despre limitele de viteză permise în zona în care au fost depistaţi. Viteza maximă permisă în perimetrul rezervaţiei, cu excepţia braţelor Dunării, este de 40 de km/h.

Radarul bărcilor, obligație legală

ARBDD are obligativitatea de a monitoriza viteza ambarcaţiunilor care circulă în Deltă conform Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei, stabilirea unor restricţii de viteză fiind necesară atât pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă, cât şi pentru protejarea coloniilor de păsări şi a vegetaţiei de pe malurile lacurilor şi canalelor. ARBDD intenţionează să achiziţioneze mai multe aparate radar pentru monitorizarea vitezelor ambarcaţiunilor din Deltă în cadrul unui proiect care va fi finanţat din fonduri comunitare şi care va include acţiuni de panotare a lacurilor şi canalelor din Rezervaţie.

ARBDD va edita hărţi cu lacurile şi canalele din Deltă şi viteza maximă admisă, acestea urmând să fie afişate la primării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here