DISTRIBUIȚI

Transelectrica a finalizat cea de-a doua etapă a proiectului de retehnologizare a Staţiei de Transformare 400/110/20 kV Tulcea Vest, o investiţie totală de peste 100 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, investiţia face parte dintr-o serie mai lungă de proiecte finalizate, aflate în curs de execuţie sau care urmează să fie demarate de Transelectrica în zona Dobrogei, menite să crească siguranţa în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional şi să contribuie la integrarea energiei din surse regenerabile.

“Staţia 400/110/20 kV Tulcea Vest este un nod important în reţeaua electrică de transport, fiind sursa de alimentare cu energie electrica a municipiului Tulcea, a platformei industriale ce cuprinde în principal Alum Tulcea şi şantierul naval Tulcea. Retehnologizarea Staţiei Tulcea Vest contribuie la creşterea siguranţei în funcţionare SEN în zona de sud-est prin introducerea echipamentelor noi de înaltă performanţă tehnologică, precum şi la scăderea riscului în alimentarea Dobrogei cu energie electrică”, se menţionează în comunicat.

Procesul de retehnologizare a staţiei s-a desfăşurat în două etape: prima etapă în perioada 2013 – 2015 şi cea de-a doua etapă în perioada 2017 – 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here