DISTRIBUIȚI

La Tulcea a fost lansat, miercuri, proiectul „Soluţii tehnice inovatoare pentru identificarea de noi resurse ce pot fi valorificate pe teritoriul FLAG Delta Dunării”, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

La eveniment au participat prefectul Lucian Furdui, preşedintele Asociaţiei RO-PESCADOR, Daniel Buhai şi managerul FLAG Delta Dunării, Valentin Modoveanu.

Proiectul abordează o componentă importantă din activitatea piscicolă din Delta Dunării, având ca obiective valorificarea experienţei acumulate de Asociaţia Ro-Pescador şi trecerea într-o nouă etapă prin prisma identificării de noi soluţii de pescuit în sectorul de valorificare a moluştelor.

Finalitatea proiectului este obţinerea unui studiu de specialitate care va cuprinde toate informaţiile necesare pentru certificarea activităţii de pescuit pe acest sector şi elaborarea unui ghid de bune practici, care va fi transformat într-un îndrumar pentru cei care vor desfăşura această activitate.

Obiectivul general al proiectului este reducerea presiunii asupra resursei piscicole din Delta Dunării şi crearea de surse alternative de venit prin identificarea de noi resurse şi metode de pescuit pentru locuitorii comunităţilor pescăreşti din zona costieră a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cuprinsă în teritoriul FLAG.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.669.627,57 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEPAM: 1.988.372,65 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here