DISTRIBUIȚI

Șefii Poliţiei Române au dispus ca Direcţia de Control Intern să facă verificări pentru modul de intervenţie a poliţiştilor în cazul capturii de droguri din acest an, de pe litoralul românesc.

„Poliţia Română, prin Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, deţinea şi deţine informaţii cu privire la o grupare infracţională organizată, specializată în traficul de droguri, care acţionează pe ruta America de Sud – Nordul Africii – Turcia – Strâmtorile Darnadele şi Bosfor – Marea Neagră, în tranzit prin statele riverane Mării Negre, cu destinaţii precum Serbia şi ţări din Uniunea Europeană, în activitatea infracţională fiind implicaţi cetăţeni români, sârbi şi spanioli”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În aprilie, o amplă operaţiune de căutare de droguri pe litoral a fost desfăşurată de poliţişti, după ce au fost găsite pachete cu droguri pe plaje şi pe mare.

În martie, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizaţi că în zona unei localităţi din judeţ, dintr-o dubiţă a fost pierdut un pachet cu un kilogram de cocaină, cu puritatea de 90 la sută.

Ca urmare, au început cercetări, iar pe o plajă de la malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, a fost găsită o barcă răsturnată şi pachete suspecte, similare cu cel găsit mai devreme.

Cantitatea totală a fost de 1.040 de kilograme brut de cocaină, cu valoare de piaţă de până la 300 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here