Veste bună pentru tulceni și nu numai. Guvernul României a aprobat, recent, o Hotărâre pentru deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru mic trafic de pasageri şi mărfuri în regim de bac şi pietonal între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), precum şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea.
Hotărârea publicată zilele trecute în Monitorul Oficial a fost luată ca urmare a acordului încheiat între cele două părţi, semnat la Kiev la 28 mai 2015 şi la Bucureşti la 5 iunie 2015, scrie Adevarul.ro.
Prin HG 184/4 aprilie 2018, Guvernul României aprobă „deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicaţie de pasageri şi marfă în regim de bac şi pietonal între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina) şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, în condiţiile legii.”
Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal vor fi date în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a traficului de frontieră, în conformitate cu reglementările în vigoare. Acestea vor avea un regim de funcţionare permanent.
Pe sensul de intrare în România vor fi amplasate două cabine de control vamal, iar pe sensul de ieşire alte două. Fluxul de trafic dinspre România spre Ucraina se va derula printr-un drum cu două benzi, de la intrarea prin punctul de racordare cu drumul public existent, până la zona de control pentru autovehicule.
Fluxul de trafic dinspre Ucraina spre România se va derula de pe platforma de îmbarcare/debarcare, accesul autoturismelor şi autobuzelor la cabinele de control se face pe 2 benzi, iar pentru autocamioane accesul se face din parcare.
În cazul în care este necesară staţionarea vehiculelor, a fost amenajată o zonă de parcare pentru 10 autocamioane, înaintea zonelor de control.
ar trebui facute de catre ingineri si economisti care au lucrat candva la TRACTORUL-Brasov. Chiar daca nu dispun de documente incontestabile , acestia au amintiri care nu dispar toata viata . P ublicistii ar trebui sa-i consulte pe acesti “veteraniai industriei romanesti Mai exista specialisti care au lucrat , sa zicem la realizarea caterpilarului romanesc ? Eu insumi (84 de ani ) am asistat la prezentarea zisului Caterpilar la prima editie a Targului International-Bucuresti , dupa ce intre 1956 si 1962 am lucrat la uzina din Sinaia care producea pompe de injectie pentru tractoarele fabricate la Brasov .Si o mai fi traind si alti participanti de atunci la nasterea primelor tractoare si autocamioane romanesti ! Intrebarea este : pe cine mai intereseaza asemenea evocari ? Iar daca mai intereseaza pe cineva , bine ar fi ca cei care scriu sa apeleze si la martorii la care m-am referit , nu numai la documente oficiale sau “memoriidubioase (interesate) ale unor fosti potentati .