DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă a declarat că mii de pacienţi bolnavi de cancer din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea nu au acces la tratament încă din luna iulie a acestui an.

Asta după ce aparatul de radioterapie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, singurul din zonă, s-a defectat.

„Dincolo de suferinţa în sine, pacienţii sunt nevoiţi să se urce în tren sau în maşină şi să străbată sute de kilometri, până la Bucureşti, Constanţa, Bacău sau Iaşi, pentru a beneficia de terapia care face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Ca medic, ştiu cât de complicat şi ce consecinţe poate avea un tratament oncologic, ce stări poate induce, şi înţeleg că un drum de câteva ore petrecut într-un microbuz sau într-un tren, după o şedinţă de terapie, poate fi de-a dreptul inuman. Tabloul este unul dramatic, de jumătate de an, mii de bolnavi de cancer din trei judeţe nu au acces la tratament în proximitate şi sunt îngropaţi în promisiuni. O situaţie inumană, incalificabilă, care nu are voie să se mai repete”, a precizat Ioniţă, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

Deputatul liberal susţine că i-a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, prin care îi solicită un punct de vedere referitor la rezolvarea situaţiei pacienţilor bolnavi de cancer din cele trei judeţe.

Parlamentarul a precizat că se avansează acum un nou termen, jumătatea lunii decembrie 2019, pentru ca aparatul de radioterapie să devină funcţional, dar nici acest termen nu este ferm, pentru că se au în vedere noi licitaţii, care nu se ştie când vor duce la investiţia efectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here