DISTRIBUIȚI

Locuri de muncă pentru tulceni. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Tulcea, anunță disponibilitatea a 200 de locuri de muncă în Danemarca și Portugalia.

Potrivit AJOFM Tulcea, locurile de muncă sunt pentru munca sezonieră, la cules de mazăre, campania 2019.

Concret, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Angajatorul danez deţine în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas.

Durata contractului

– Danemarca: iunie – octombrie 2019. Program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână;

– Portugalia: martie – iunie 2019. Program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile/săptămână.

Condiţiile de muncă

– Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote, iar în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

– Pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilităţile.
Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului.
Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Plata muncii

– În Danemarca: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe şi în caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocaţie de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. Mai multe informaţii despre impozite: http://www.skat.dk.

– În Portugalia: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe şi în caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut cu precizarea că, dacă se culeg mai mult de 1950 kg, pentru fiecare kilogram cules în plus se va plati 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

Care sunt cerinţele

– Vârstă minimă – 18 ani;

– Cunoştinţe de limba engleză – nivel minim, dar nu reprezintă o cerinţă obligatorie;

– Muncă fizică grea, indiferent de climă.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.

Preselecţia CV-urilor aplicanţilor se va face de către angajator, apoi se va proceda la invitarea la selecţie a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES.

Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Selecţia va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here