DISTRIBUIȚI

Pachete cu droguri au fost găsite, duminică, în a doua zi a operaţiunii de amploare desfăşurată de Poliţia Română, DIICOT şi Jandarmerie, pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi Constanţa. Unele pachete au fost ascunse în veste de salvare.

După ce în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost găsite pachete în zona Agigea, duminică, alte colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa. Ulterior, au mai fost găsite în Constanţa şi Mangalia. Între acestea, în două cazuri, stupefiantele fuseseră ascunse în veste de salvare, potrivit Mediafax.

În total, duminică au fost identificate de-a lungul litoralului un număr de 12 pachete cu cocaină.

Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunţând descoperirea, cât şi de poliţişti, care sunt ajutaţi în acţiunea lor şi de câini de urmă.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunţa atunci procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here