DISTRIBUIȚI

Eveniment cultural inedit la Tulcea. Luni, a avut loc lansarea volumului colectiv “Comoara din Deltă”, semnat de elevi din Delta Dunării, o iniţiativă a Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23.

La eveniment au fost prezenţi Ivan Patzaichin, marea majoritate a celor 27 de copii autori, primarul Constantin Hogea şi inspectorul şcolar general Lucica Popişcă. Volumul este coordonat de Cristian Teodorescu şi conţine poveştile şi aspiraţiile unor copii din Deltă, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

“Mă bucur că am ajuns cu această lansare şi la Tulcea, după ce ieri am fost un moment special la Bucureşti, unde m-am simţit foarte mândru că avem aceşti copii minunaţi, care s-au descurcat excelent în faţa presei şi a tuturor celor prezenţi. Am fost primul care am cerut autografe de la ei, pentru că acesta a fost momentul cel mai important pentru mine. Cred că această carte va fi un imbold pentru toţi copiii din deltă şi nu numai, pentru că vor realiza ce înseamnă să fii responsabil, să îţi propui un vis şi să lupţi pentru ceea ce ţi-ai propus în viaţă. Sunteţi primii care aţi dat acest semnal pentru toţi copiii din Deltă. Sunt mândru de voi, mă voi mândri în continuare şi sper să realizaţi ceea ce v-aţi propus”, a declarat Ivan Patzaichin.

Lucrarea conţine scurte povestiri, legende reinterpretate şi descrieri ale locurilor natale scrise de 27 de elevi din C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Jurilovca, Letea, Mahmudia, Murighiol şi Mila 23, elevi care, în finalul lansării acestui volum, au oferit autografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here