DISTRIBUIȚI

Primarii din Delta Dunării s-au întâlnit joi cu conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru a analiza modificările legislaţiei aplicate în perimetrul Rezervaţiei.

La discuții au fost prezenți și preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreşedintele Dumitru Mergeani şi administratorul public al judeţului, Vasile Strat.

La întâlnirea la care au mai fost prezenţi preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, Cătălin Ţibuleac şi şeful Serviciului Juridic din cadrul ARBDD, Radu Voicu, deputatul Lucian Simion a prezentat principalele propuneri de modificări legislative din mai multe domenii de activitate din zona Deltei Dunării, în special cu privire Legea Rezervaţiei.

Astfel, au fost dezbătute propunerile de amendamente la Legea Rezervaţiei cu privire la administrarea plajelor, regulamentul urbanistic al Rezervaţiei, cotele de recoltare la stuf, stabilirea tarifelor de acces la resurse, accesul pe traseele turistice din zonele strict protejate, această lege asigurând printre altele dezvoltarea unui turism sustenabil şi durabil în Delta Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here