DISTRIBUIȚI

Tribunalul Tulcea l-a achitat pe Dragoş Ioan Popescu, fostul director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Oficiul Judeţean Tulcea, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi pentru fals intelectual, în formă continuată.

În acelaşi dosar, instanţa a decis condamnarea lui Nicolae-Alexandru Gheorghe, administrator al unei societăţi comerciale, la o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează News.ro.

Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii au stabilit că, în perioada aprilie – mai 2014, Dragoş-Ioan Popescu, în calitate de director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Oficiul Judeţean Tulcea, a coordonat întocmirea, depunerea şi declararea ca eligibil a unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (în cadrul Măsurii 112), privind dezvoltarea unei ferme vegetale. Beneficiarul cererii de finanţare a fost o persoană interpusă, care în realitate nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate impuse pentru obţinerea unor astfel de fonduri, susţineau procurorii DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here