DISTRIBUIȚI
La Tulcea se înregistrează cele mai multe focare de pestă porcină

Parchetul General a anunţat, miercuri, că a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de răspândirea bolilor la animale sau plante şi neglijenţă în serviciu. Instituţia precizează că dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu şi a formulării unui denunţ, potrivit News.ro.

“La Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de răspândirea bolilor la animale sau plante, prev. de art.355 din Codul penal, şi neglijenţă în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal”, a anunţat, miercuri, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instituţia precizează că dosarul a fost înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică în 3 septembrie, ca urmare a sesizării din oficiu şi a formulării unui denunţ.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că încă de la începutul anului 2017 Executivul ar fi trebuit să adopte măsurile destinate prevenirii pestei porcine africane pentru că în februarie 2017 au fost primite avertizări clare legate de riscurile răspândirii PPA în România, ca urmare a auditului efectuat de către Direcţia Generală de Sănătate şi Siguranţă Alimentară a Comisiei Europene, fiind semnalate serioase deficienţe la nivelul deciziilor şi acţiunilor autorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here