DISTRIBUIȚI

Fostele amenajări piscicole din Delta Dunării vor deveni primul producător de peşte bio din Europa, dacă vor fi redate circuitului natural şi retehnologizate, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu.

„Nu putem discuta despre relansarea pescăriilor din Deltă, dacă nu repunem fostele amenajări la locul în care erau înainte de 1989, evident retehnologizate. Delta Dunării poate deveni prin aceste incinte cel mai mare producător de peşte bio din Europa. Nu vom putea produce niciodată peşte bio în Dunăre, fluviu supus tuturor vicisitudinilor civilizaţiei. În incintele respective, apa vine filtrată biologic şi se poate demonstra cu probe că apa din acest punct de vedere este pură în incinte”, a menţionat Muşetescu.

Peştele bio este un peşte crescut în mediul natural nefurajat în piscicultura extensivă care se dezvoltă în câteva amenajări din Deltă, a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.

„Piscicultura intensivă în Deltă a demonstrat că este falimentară. Eşti o insulă de piscicultură intensivă într-un ocean de habitate acvatice şi e imposibil să opreşti intrarea speciilor nevaloroase din punct de vedere economic în acea incintă, şi atunci furajarea se împărţea şi cu specii nevaloroase”, a mai spus Muşetescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here