DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri mondiali din domeniul food & travel, Mark Wiens, a vizitat Delta Dunării în perioada 26-27 octombrie 2019, la invitația Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

„Mark Wiens reprezintă cu succes tendinţele viitorului în materie de promovare a unei destinaţii turistice. Cu un canal de Youtube urmărit de milioane de oameni, Mark a acceptat invitaţia de a vizita România, iar din aventura sa culinară, nu putea lipsi destinaţia turistică Delta Dunării”, se arată într-un comunicat de presă.

Timp de două zile, Mark Wiens a reuşit să intre în contact atât cu gastronomia deltaică, dar şi cu tradiţiile, ospitalitatea şi veselia localnicilor. A fost la pescuit, a descoperit deliciile unui mic dejun pescăresc, a experimentat în acelaşi timp bucătăria rafinată a unui resort de lux din Sfântu Gheorghe, dar şi farmecul mâncării gătite pe plită în faţa turiştilor, la o terasă rustică din Lunca.

“Delta Dunării a fost foarte spectaculoasă, începând de la gastronomie, în special diversitatea mâncărurilor din peşte, până la oamenii cu care am luat contact. Biodiversitatea locului şi multiculturalitatea oamenilor fac locul atât de special.
Este un loc uimitor, care trebuie neapărat vizitat! M-am bucurat din plin de această aventură. Vă mulţumesc pentru găzduire şi pentru că aţi pregătit o experienţă captivantă în Delta Dunării” a declarat Mark Wiens.

Strategia de promovare a Deltei Dunării

“Voi sprijini mereu astfel de acţiuni care aduc notorietate Deltei peste hotare. Acest celebru vlogger culinar, Mark Wiens, va face cunoscută în întreaga lume această minune, Delta Dunării şi bogăţia sa gastronomică. Delta are nevoie de turişti educaţi care vin în sejururi mari şi îşi doresc o vizitare lentă, se plimbă pe canale, admiră natura, apreciază obiceiurile şi gastronomia tradiţională. Marea majoritate a turiştilor străini au acest profil, iar promovarea făcută de Mark ne poate asigura accesul pe piaţa turistică internaţională.” a declarat Cătălin Ţibuleac, guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi membru fondator al AMDTDD.

Vizita lui Mark Wiens în Delta Dunării face parte din proiectele ample de promovare a destinaţiei turistice pentru un public internaţional, conform strategiei adoptate de AMDTDD la începutul acestui an. Participarea la ITB Berlin, vizita ziariştilor FIJET, care au refăcut traseul în destinaţia turistică premiată cu “Mărul de Aur” în urma cu 10 ani, şi Mark Wiens se înscrie firesc, pe lângă multe acţiuni pe plan naţional, în povestea unui an plin de evenimente şi a dezideratului de a avea un sezon turistic non-stop în Delta Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here