DISTRIBUIȚI

O delegaţie a Direcţiei de Servicii Sociale din Suedia, condusă de coordonatorul internaţional Claes Ling-Vannerus, a venit marți în vizită la Tulcea.

Delegaţia din care au mai făcut parte Jonas Melinder şi Vlad Virgil, lideri de dezvoltare în cadrul aceleiaşi direcţii, a sosit la Tulcea pentru facilitarea schimbului de experienţă în domeniul asistenţei sociale şi consolidarea colaborării interinstituţionale.

La întâlnire au participat vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani şi Petre Badea, Dragoş Simion, director de cabinet în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, viceprimarul Petre Marinescu, precum şi reprezentanţii mai multor servicii deconcentrate implicate în problematica asistenţei sociale.

„Vreau să felicit organizatorii întâlnirii de astăzi pentru tematica abordată. Nu cred că problematica protecţiei sociale din România se regăseşte şi în Suedia. Statele nordice sunt renumite pentru serviciile sociale pe care le oferă cetăţenilor şi tot timpul sunt luate ca exemple de bună practică. Personal, am participat la o deplasare în Franţa, la Aveyron, unde am văzut serviciile sociale oferite locuitorilor. Partea plăcută a fost că francezii ne invidiau pe noi că reuşim să facem atât de multe lucruri cu atât de puţini bani. Pentru că, la noi, implicarea celor ce activează în sistemul de servicii sociale este de 100%. Înţeleg că aţi ales judeţul nostru pentru că sunt probleme sociale reale cu persoane care se deplasează în ţara dumneavoastră. De aceea este binevenită această masă rotundă, pentru găsirea unor soluţii de comun acord pentru rezolvarea acestor probleme”, a declarat vicepreşedintele CJ Tulcea Dumitru Mergeani.

Temele abordate în cadrul întâlnirii au vizat includerea persoanelor adulte în sistemul şcolar, accesul la un loc de muncă pentru persoanele necalificate sau defavorizate social, serviciile sociale dezvoltate la nivelul judeţului în privinţa copiilor rămaşi singuri acasă, posibilităţi de încurajare a migraţiei spre oraşele care au nevoie de forţă de muncă, traficul de persoane, accesul persoanelor la beneficiile sistemului social, îmbunătăţirea schimbului de informaţii referitoare la cazurile sociale, existenţa unor proiecte din fonduri naţionale sau ale Uniunii Europene pentru revitalizarea zonelor rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here