DISTRIBUIȚI

În această toamnă, în opt unităţi de învăţământ din Tulcea se vor înfiinţa puncte de prim ajutor dotate cu materiale sanitare de primă urgenţă.

La acest proiect, inițiat de Crucea Roșie Tulcea, vor partcipa următoarele școli: Şcoala Gimnazială “Elena Doamna”, Şcoala Profesională “Danubius”, Şcoala Gimnazială nr.12, Liceul Tehnologic “Ion Mincu”, Liceul Teoretic “Ion Creangă”, Liceul de Artă “George Georgescu”, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” și Seminarul Teologic “Ioan Casian”.

Acţiunea are ca scop asigurarea de servicii minime de prim ajutor în unităţile de învăţământ care nu dispun de cabinete medicale proprii si nici de mijloace minime de intervenţie în cazul producerii unor accidente în rândul elevilor sau a personalului angajat.

Pentru că de multe ori copiii sunt expuși riscului de a se accidenta, iar salvarea lor depinde atât de momentul acordării primului ajutor cât si de priceperea celor care aplică manevrele de salvare, dorim să oferim scolilor oportunitatea si uneltele necesare de a-si asuma un rol activ în a suplini, într-o oarecare măsură, lipsa cabinetelor medicale în scoli, dezvoltând abilităţi proprii de intervenţie si de minimizare a efectelor în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Pe lângă baza materială, punctele de prim ajutor vor dispune de personal pregătit să acorde primul ajutor. Este vorba despre un grup format din 5 profesori -voluntari din fiecare scoală care vor participa la cursurile de prim ajutor organizate de filiala judeţeană de Cruce Rosie.

Cadrele didactice care vor face parte din echipa de salvatori vor disemina informaţiile elevilor, în timpul orelor de dirigenţie, si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here