DISTRIBUIȚI

O delegație a Consiliului Județean Tulcea a participat la cel de-al 5-lea seminar de lucru dedicat proiectului Hericoast, finanțat prin Programul Interreg Europe, prilej cu care a fost marcată închiderea etapei de comunicare (faza I a proiectului), componentă distinctă din cadrul cererii de finanțare.

Consiliul Județean Tulcea este implicat în calitate de partener, alături de Autoritatea Regională din Castilla y Leon (Spania), Regiunea Molise (Italia), Agenţia de Dezvoltare Leartibai (Spania), Consiliul Comitatului Donegal (Irlanda), parteneri consultativi fiind Univertitatea Clue+ din Amsterdam (Olanda) și ONG Civilscape (Olanda).

Obiectivul general HERICOAST presupune îmbunătățirea politicilor regionale de gestionare a patrimoniului în regiunile maritime și fluviale, prin stimularea dezvoltării unor noi modele participative și integrate de management al patrimoniului ce au drept scop realizarea unui echilibru mai bun între măsurile de conservare și practicile de exploatare a zonelor costiere.

Proiectul permite autorităților publice naționale, regionale, locale dar și altor actori de importanță regională să facă schimb de bune practici și de idei privind realizarea politicilor publice și să găsească soluții practice pentru a îmbunătăți strategiile care se adresează cetățenilor.

Seminarul de lucru a conturat perspectivele de dezvoltare regională pentru fiecare partener, perspective ce se vor concretiza odată cu apropierea etapei de implementare (faza a II-a din proiect), care presupune monitorizarea respectării planului de acțiune elaborat de fiecare regiune în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here