DISTRIBUIȚI

USR a acuzat Poliţia Locală şi Jandarmeria că împiedică strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”, care are drept scop revizuirea Constituţiei în acest sens.

USR a prezentat mai multe filmuleţe în care Poliţia Locală şi Jandarmeria intervin printre voluntarii care adună semnături.

De asemenea, în cadrul conferinţei, preşedintele formaţiunii, Dan Barna, a declarat că politicieni şi primari din ţară au agresat voluntarii care au adunat semnături. El spune că la Chiajna s-a aruncat cu ouă în cei care adunau semnături, la Tulcea şi Constanţa au fost distruse corturile, iar la Timişoara, primarul Nicolae Robu a sancţionat un senator USR care strângea semnături.

“În foarte multe locuri din România sunt agresaţi (voluntarii – n.r.) de politicieni, de primari, care simt un pericol dinspre această campanie care îşi propune să aducă o minimă morală în România, aceea de a nu avea penali în funcţii publice. La Chiajna a avut loc un atac cu ouă. Suntem fix în societatea lui Caragiale. Oameni ai primarului din localitate au atacat cu ouă voluntarii care adunau semnături. La Tulcea cortul a fost distrus, la Constanţa, vandalizat. La Timişoara, primarul a sancţionat (…) un senator al României care, voluntar, aduna semnături pentru această campanie, iar la Dolj, chiar în acest weekend, la Festivalul Bujorului, jandarmii au evacuat voluntarii dintre cetăţeni, pentru a face loc unei delegaţii PSD, care urma să vină în vizită, spunând că strângerea de semnături este o contramanifestaţie. Suntem într-un stat care devine, zi de zi, după chipul şi asemnănarea lui Liviu Dragnea”, a mai spus Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here