DISTRIBUIȚI

Lucrările privind modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Valea Teilor – Nicolae Bălcescu sunt în plină desfăşurare, asfaltul fiind turnat deja pe 5 kilometri din cei 48 kilometri reprezentând lungimea totală a acestui tronson.

Proiectul privind modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Valea Teilor – Nicolae Bălcescu este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are ca obiectiv creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi).

Investiţia de peste 50 de milioane de lei presupune crearea de noi facilităţi de acces, amenajarea de trotuare în intravilanul localităţilor cu facilităţi de deplasare pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi – 13.921,80 mp, mobilitate prin construirea de piste pentru biciclişti – 3,078 km şi modernizarea/ construirea a zece staţii pentru autobuze.

Drumul va deservi circa 6.500 de locuitori ai comunităţilor locale din zonă, minim 3.000 turişti/an care tranzitează zona, dar şi cele peste 100 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here