DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat recent un proiect privind descentralizarea Ministerului Turismului, măsură ce vine în sprijinul investitorilor din turism care trebuie să obţină avize sau autorizaţii de la administraţia centrală.

Ministerul Turismului a făcut parte din faza pilot a proiectului de descentralizare. Această fază a fost realizată împreună cu Primăria Bucureşti, Consiliul Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean Bihor, Consiliul Judeţean Maramureş dar şi Tulcea.

”În memorandumul de descentralizare este prevăzut ca atestarea ghizilor de turism, clasificarea unităţilor de cazare, omologarea pârtiilor şi a traseelor turistice, autorizarea plajelor, avizarea documentaţiilor tehnice privind construcţiile să fie emise de autorităţile locale. Ministerul Turismului va continua activităţile de licenţiere a agenţiilor de turism, de acreditare a centrelor de informare turistică şi de atestare a staţiunilor turistice”, a informat ministerul, potrivit News.ro.

Ministerul Turismului va asigura, timp de minimum un an, instruire şi consultanţă pentru persoanele din cadrul consiliilor județene care sunt responsabile de turism şi care vor asigura emiterea acestor acte de reglementare. Ca o măsură preventivă că autoritățile locale își vor face treaba, activitatea de turism va fi verificată de Ministerul Turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here