DISTRIBUIȚI

Prefectura Tulcea a organizat, miercuri, o nouă întâlnire de lucru, în cadrul Comitetului Consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Pe ordinea de zi au fost probleme legate de protejarea persoanelor vârstnice vulnerabile, precum şi colaborarea între instituţii în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare pe perioada caniculară.

Alături de Prefectul Lucian Furdui, la şedinţa de dialog social au mai participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Petre Badea şi viceprimarul municipiului Tulcea, Petre Marinescu.

Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii Alexandru – Valentin Ţachian, aflat în judeţul Tulcea în vederea organizării lichidării focarelor de pestă porcină africană, a punctat, alături de Prefectul Judeţului, Lucian Furdui, importanţa corectei informări a populaţiei în această problematică.

“Pesta porcină nu se transmite la om. Oamenii trebuie să ştie acest lucru, pentru că nu trebuie să inflamăm lucrurile. Proprietarii a căror animale vor fi sacrificate vor fi despăgubiţi, important este să se ştie aceste lucruri şi oamenii să fie informaţi corect, altfel judeţul Tulcea are de pierdut din punct de vedere economic”, a declarat Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii Alexandru – Valentin Ţachian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here