DISTRIBUIȚI

„Cațavencul“ Patrick André de Hillerin, care a preluat conducerea editorială a cotidianului local Obiectiv de Tulcea, a sărit iar calul, atacându-i pe investitorii privați din Deltă.

„Portavocea” echipei „baronului” PSD de Tulcea, Horia Teodorescu face jocul dubios al Consiliului Județean Tulcea, care ar vrea să scape cât mai repede de obligațiile pe care județul Tulcea și le-a asumat prin contractele de concesiune a terenurilor agricole. Ca un veritabil comisar al poporului din vremurile sovietice de tristă amintire, „cațavencul“ tot încearcă să-i asmută pe tulceni împotriva „dușmanilor județului” Delta Rom Agriculture și Agrodelta Sireasa.

Manipulând cuvintele, Hillerin a pretins în mod fals că marii concesionari, care au făcut în Deltă investiții de milioane de euro, nu mai au ce căuta pe terenurile concesionate.

Dacă un copil din ciclul primar sau gimnazial ar fi interpretat contractele de concesiune expirate în octombrie 2017 așa cum le interpretează foștii concesionari, ar fi fost decretat drept analfabet funcțional și ar fi fost pus să repete anul până când învață cel puțin să citească (…) Din fericire, legea are și ea apărătorii ei, fie că sunt judecători, în unele cazuri, fie că sunt polițiști, jandarmi, agenți de mediu. E drept, aceștia par a dormi, câteodată, dar suntem convinși că e doar o strategie profundă, menită a înșela simțurile celor care acționează ilegal, pentru a-i lovi atunci când se cred mai în siguranță”, sunt cuvintele „învârtite” de Patrick André de Hillerin, care se declara adeptul „presei locale de calitate”.

 

De ce este atacată Agrodelta Sireasa de baronii PSD

Cea mai profitabilă fermă agricolă din Delta Dunării, Agrodelta Sireasa, a intrat în colimatorul Consiliului Județean Tulcea atunci când a încercat să-și apere drepturile. Miza a fost concesiunea Agrodelta Sireasa, dar și digurile aflate în PROPRIETATEA fermei private, diguri pe care Consiliul Județean ;i le-a intabulat ilegal ulterior.

Baronii PSD de Tulcea au pornit un adevărat război împotriva investitorului, pentru a-l determina să renunțe la contractele de concesiune, care expiră în toamna acestui an, și nu anul trecut, așa cum au pretins în mod mincinos ”cozile de topor” din presa locală aservită intereselor de grup ale baronilor PSD.

De la spargerea digurilor sub pretextul fals al salvării localităților de la inundații și asmuțirea Corpului de control al Guvernului asupra fermei private (caz unic în România) până la preluarea, prin falsuri făcute direct la Cartea Funciară, a digurilor aflate în proprietatea societății private, conducerea pesedistă a județului Tulcea pare să nu se dat în lături de la nimic în dorința de a falimenta Agrodelta.

Clauza care îi îngrozește pe oamenii „baronului Teo”

O dată cu apropierea termenului scadent al primului contract de concesiune, CJ Tulcea a început presiunile asupra Agrodelta Sireasa pentru ca aceasta să renunțe la drepturile sale legale. Clauza legală care îi sperie pe baronii locali prevede că contractul poate fi prelungit cu încă 20 de ani, în aceleași condiții, prin simpla notificare în acest sens a concendentului cu 60 de zile înainte de terminarea termenului inițial, iar acordul de prelungire a concesiunii se încheie cu 30 de zile înainte de acest termen.

Această clauză contractuală, asumată prin semnătura reprezentanților legali ai CJ Tulcea și aprobată prin hotărâri ale acestei autorități, în perioada în care Agrodelta Sireasa era a statului și NU administrată de Traian Rece, are putere de lege conferită de principiul de drept al respectării contractelor și a legilor aplicabile.

Mai mult, potrivit clauzelor, contractul ar fi trebuit să fie prelungit cu 3 ani, ca urmare a inundațiilor produse în 2010, după ce autoritățile locale au spart deliberat digul, în zona Ceatalchioi. Nu mai puțin de 4.217 hectare au fost înghițite atunci de ape, cu tot cu culturi (vezi facsimil).

Contractul nu numai că nu a fost prelungit, așa cum prevăd clauzele, dar CJ Tulcea a dat în judecată Agrodelta Sireasa pentu plata redevenței pe anul respectiv.

Citește și Baronii PSD de Tulcea folosesc inundațiile ca pretext și metodă de a falimenta agricultorii privați din Delta Dunării

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here