DISTRIBUIȚI

Conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea vrea să modifice proiectul privind realizarea planului de management al Rezervaţiei, astfel încât acesta să includă trei studii referitoare la circulaţia apei în Deltă, circulaţia peştelui şi studiul de impact al turismului asupra Rezervaţiei.

“Un plan de management bine făcut care să acopere toate posibilele probleme sau elemente va defini Rezervaţia în următorii 10 ani, inclusiv zona de dezvoltare socio-economică, iar ca atare toate lucrurile trebuie făcute bine şi foarte bine. Din păcate, planul de management are câteva lipsuri, studiul privind circulaţia apei, circulaţia peştelui şi studiul de impact al turismului. Să nu uităm că ceea ce defineşte Delta este apa, iar acest studiu este evident unul dintre cele mai importante”, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

El a mai spus că a început discuţiile cu reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare pentru a modifica proiectul privind realizarea planului de management al rezervației.

ARBDD a semnat în luna iulie, în calitate de beneficiar, contractul de finanţare pentru realizarea proiectului prin care se revizuieşte Planul de management şi regulamentul Rezervaţiei. Proiectul are un buget total de 43.529.702,2 lei şi urmează a fi realizat în parteneriat cu Institutul Naţional Delta Dunării din Tulcea, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Institutul Naţional Grigore Antipa din Constanţa şi Institutul Naţional pentru Geologie şi Geoecologie Marină din Bucureşti, fiind refăcut de mai multe ori în ultimii trei ani.

Printre obiectivele proiectului se află cartarea speciilor sălbatice de interes comunitar, realizarea unui studiu pentru evaluarea presiunilor antropice, precum şi revizuirea planului de monitorizare a speciilor şi habitatelor din Rezervaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here