DISTRIBUIȚI

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinaă şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, joi, că de la debutul epidemiei de pestă porcină africană s-au înregistrat 826 de focare, în 190 de localităţi din unsprezece judeţe, potrivit News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, de ANSVSA, de la data confirmării prezenţei virusului în ţara noastră, în 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în două zone geografice.

”Pesta porcină africană evoluează în 11 judeţe, în 190 de localităţi, cu un număr total de 826 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale industriale, unul în abatorul aparţinând unei ferme şi unul într-o exploataţie comercială de tip A) şi 46 de cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 159.645 de porci afectaţi de boală”, anunţă ANSVSA.

Potrivit documentului, în zona de N-V a României, boala evoluează în trei judeţe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezenţa virusului fiind confirmată în 13 localităţi. Au fost ucişi 1.375 de porci domestici şi au fost afectaţi 15 porci mistreţi.

În zona de S-E a României, boala a fost confirmată în 177 de localităţi, din judeţele: Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi, Ilfov şi Buzău. Au fost ucişi 53.980 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 11 exploataţii comerciale de mare capacitate, o exploataţie comercială de tip A şi în abatorul aparţinând unei ferme, au fost ucişi 104.290 de porci. Au fost afectaţi 31 de porci mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here